Novi Sad
31.03.2016.
11:07 > 11:10
Povodom početka gradnje solitera kod Pošte u centru Novog Sada danas su se saopštenjima obračunali SNS i DS.
  • Arčibald Rajs

    31.03.2016 16:48
    Čujte, Srbi: Kad god ostanu bez argumenata, "naprednjaci" udare u priču šta su "žuti" radili dok su bili na vlasti. I uvek vrte dve ili tri iste fraze. Meni stvarno nije jasno ko još može da padne na te fore... Jer sve je sada više nego očigledno: "naprednjačka" vlast završava za "papire", a njihovi tajkuni uzimaju pare. Posle dele zaradu. Ne znam šta tu nije jasno!
  • ex chapman

    31.03.2016 16:04
    Branko Ćopić
    svako sa iole mozga je do sad morao shvatiti da suštinske razlike među strankama u srbiji nema: sve su osnovane u cilju ličnog bogaćenja i bahaćenja funkcionera konkretne stranke. obični aktivisti dobiju po koju mrvicu, a obična raja - koja nije član nijedne stranke - ne dobija ama baš ništa.
    samo... činjenica da je za vlade DSa izveden lopovluk oko tog novog bulevara, ne oslobađa sadašnje vlastodršce od odgovornosti za zločine kojima oni precedavaju. ruku na srce ovaj skandal kod glavne pošte je samo poslednji u nizu a nikako i najgori...
    što reče mačak toša buvolovcu žući (parafraziram): brate žućo, manimo sad priče ko je od nas dvojice veći lopov...
  • Novosadjanka

    31.03.2016 15:52
    GDE IDE OVAJ GRAD
    Graditi stambeno-poslovni objekat u samom centru Novog Sada nema veze sa investicijama. Ima veze samo sa licnom koristi onih koiji su to dozvolili. Niko nije objasni zasto bas gradnja na tom mestu i zasto rusenje zgrade pod zastitom drzave (koje zapravo ni nema, jer neki su iznad zakona)? A stoji rusevina Radnickog univerziteta i brojni slobodni placevi uz bulevare.
  • Limanka

    31.03.2016 14:12
    Iskreno govoreći
    U vreme DS i LSV strahovlade u Novom Sadu od 2008. do 2012. godine zamrle su sve investicje u gradu, pa je tako Toplana umesto dotadašnjih oko 200 energetskih saglasnosti za gradnju kolektivnih stambenih zgrada na daljinskom sitemu grejanja Toplane davala samo oko 40 istih godišnje.

    Dakle, 5-6 puta je u vreme lokalne koalicije DS-LSV bilo manje gradnje nego ranije!!!
    Za mali Novi Sad to je bila bukvalno katastrofa.
    Ni dan danas se još grad nije oporavio od te sulude vlasti, koja je činila sve da uništi grad.
    Nelegalna gradnja je karakterisala i ono malo investicija koje je dozvolila ista ta vlast.

    Novi investicioni cilkus tek sada počinje da se javlja, jer su stvoreni uslovi za to izmenom zastarelih planova, koji u većini slučajeva nisu bili ni usklađeni sa novim trendovima u arhitekturi i urbanizmu, kao ni sa propisima koje je donosila (u međuvremenu) Republika Srbija.
    Sada je tome došao najzad kraj.
  • Kyza

    31.03.2016 14:00
    Zaključak
    Najbolje bi bilo da ćute oni koji su dozvolili podizanje Matijevićevog radijatora u centru, Mrtvačnice na bulevaru oslobođenja (sa četiri sprata više od dozvoljenog u planu) i onog hotela "Holidej In" na Bulevaru Evrope, koji je gle čuda za tri sprata nadvisio dozvoljenu spratnost po urbanističkom planu grada.

    Koja je to stranka bila na vlasti u gradu i čije je bio gradonačelnik, koji je dozvolio podizanje tih objekata?

    Ova zadnja dva nisu ružna kao onaj prvi, ali su nelegalno izgrađena.

    A sada istim tim likovaima iz iste stranke smeta legalna gradnja?
    Ko je tu lud?

  • Lenka

    31.03.2016 13:54
    Ovo je crni humor
    Najuglednijeg arhitekstu u Vojvodini osporavaju iz DS-a?

    Oni koji nemaju ni jednu ličnost iz sveta arhitekture, koja može da mu bude do članaka!
  • СТРУЧЊАК

    31.03.2016 13:54
    ГРАДЊА
    Пре десет година душебррижници из ДС ''изминираше'' Аутобуску станицу (да би нас тровала у густо насељеном делу града) данас, а грађани плаћали толике трошкове онога што су засејали. Још пре ''ПАРИСКИ МАГАЗИН'', а пре 15 година у Дунавској 1 (најстарија зграда у Н.С. 1720 година) ''ЛУПУС'' итд. итд.. Тако је ДС и ЛСВ бринуо о старом Новом Саду! Има нас који само памтимо.
  • MiLana

    31.03.2016 13:07
    Čisto da se zna
    Dušan Miladinović je (informacija za morone iz DS) predsednik Društva arhitekata Novog Sada (http://www.dans.org.rs/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=7&Itemid=65), pa svakako nije sam sebe sprečava u bilo čemu, a kao najugledniji novosadski arhitekta, morao bi da da zadnju reč na bilo šta u vezi urbanizma bar kada je ovo udruženje u pitanju.

    Predsednik je gradske komisije za planove (generalni urbanistički plan) i direktor JP "Urbanizam", gde izrađuje detaljne urbanističke planove.

    Ne sumnjam da će od Novog Sada nparaviti Singapur, ako duže poživi, jer ima viziju kakvu raneje niko nije imao u ovom gradu.

    Ovim polupismenim seljacima iz DS-a i LSV-a, koji još uvek žive u 19. veku, savetujem da najpre završe neku školu, pa onda neka stanu rame uz rame sa nekim reda veličine jednog Miladinoviča.
    Neki bi ovde i Nikolu Teslu popljuvali, jer su mu zavidni, a nisu mu ni crno ispod nokta.

    P,S.
    Pazite, poteže se teza šta će soliteri u centru grada?
    Da li su ti ljudi videli London? ...Njujork, ...Frankfurt? ...Hong Kong? ...Tokijo? ...Vankuver? ...Čikago? ...De Moin? ...Šangaj? ...Singapur? ...Sidnej? ...Toronto? ...Osaku? ...Boston? ...Kjoto? ...itd.
    Da jesu ne bi izvaljivali takve gluposti ŠTAĆE SOLITERI U CENTRU GRADA?!
    Pa gde da budu?
    Da li treba grad da se širi na okolno poljoprivredno zemljište, ili da ide u visinu?
    Tako to biva kada polupismen svet bez inteligencije i adekvatnog obrazovanja priča o složenoj temi, kao što je urbanističko uređenje grada.
  • darko

    31.03.2016 13:04
    Kakvo pokretanje gradjevinske operative i investicije? Privatna firma gradi zgradu. Koga ce oni uposliti osim onih koji vec rade za njih? Zaradice gomilu para za ovu lokaciju, a u centru i zeleznickoj ulici ce biti jos veca guzva ako je to iako moguce. Vecina se buni jer je iovako veliki problem sa parkingom u gradu. Grad daje parcele i baca pare umesto da investira. Trebali su na tom mestu da naprave pravu garazu sa nekoliko stotina mesta.
  • AA

    31.03.2016 12:11
    ...
    A sad su stavili trake i gomilu radnika pa se vise ne moze proci tuda nego moras po putu i ako te auto zgazi nikom nista.
  • mile

    31.03.2016 11:28
    halo , momci
    neka se bulevarom bavi sud , ako ima cime ! ja sad pricam o vama , sta ste vi uradili nasem gradu ?! a oni bivsi , su vec otisli , vase vlasti !!ocena : nula !!bezite , bre !!
  • TripleL

    31.03.2016 11:26
    Oni su baš smešni! Sada hoće da oteraju investitore samo zbog izgradnje jednog objekta u Novom Sadu! To je dokaz da Demokrate hoće ponovo da skupe po koji politički poen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna